Varila som ju asi 20 minút, kým sa začala oddeľovať od stien rajnice. Vtedy som ju vyliala na dosku, urovnala na hrúbku asi 1,5 cm a nechala úplne vychladnúť.
Začala som sa venovať omáčke: sparila som dve paradajky, olúpala ich a nakrájala na kocky, čierne olivy na štvrtinky. Na lyžici olivového oleja som jemne opiekla popučený a nasekaný strúčik cesnaku spolu s polovičkou lyžičky sušeného tymiánu. Pridala som paradajky a podusila som ich asi 5 minút, mohla som pridať olivy a všetko nechať zredukovať.
Z mäsa sa mi dosť ťažko krájali plátky, lebo to bolo nešikovne porcované, naprieč vláknam sa mi podarilo pár kúskov, ktoré som potom jemne naklepala medzi dvomi hárkami pečiaceho papiera, osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením. Na panvici som rozhorúčila trocha masla a olivového oleja a plátky som z oboch strán rýchlo poopekala. Potom som ich zakryla na pár minút, aby sa dorobili.
Z polenty som vykrojila okrúhlou formičkou kolieska, obtočila ich pásikom slaniny a opiekla na panvici, na spoj slaniny som neskôr položila kúsok mozarelly a ozdobila lístkami tymiánu. Syr by sa roztopil len v rúre alebo mikrovlnke.
Každý krok je vlastne jednoduchý, len je tých krokov viac a preto sa to zdá zložitejšie. Ale raz za čas sa oplatí investovať trocha času a námahy, aby človek ochutnal aj iné ako obvyklé chute. Všetko spolu ladilo, dcérke najviac chutilo mäsko, vyhlásila, že je božské. A mala pravdu. Aby som nezabudla, ešte sme mali aj parenú brokolicu, Taliani na nej tiež fičia.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára