Je to v podstate cukrový sirup chuťovo podobný javorovému alebo melase. Má nádhernú farbu a fakt chutí božsky!
Potrebujeme: 42g kravského masla 82%
85g kryštálového cukru
1 PL sirupu
42 ml sladkej smotany
V rajničke na miernom ohni rozpúšťame maslo s cukrom, prilejeme Golden syrup a smotanu, necháme zovrieť a odstavíme. Kryštáliky cukru musia byť úplne roztopené. Podávame ešte vlažné, po vychladnutí hustne a tuhne.
Má úplne fantastickú výraznú maslovú chuť, mlsné jazýčky si prídu na svoje.
Viem si ho dokonale predstaviť ako polevu k pareným buchtám, vianočke, muffinom, lievancom, suchému pečivu, proste všade, kde cesto bude len doplnkom. Pretože z tejto omáčky - polevy treba naozaj máličko k dosiahnutiu nebíčka v papuľke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára