sobota 2. januára 2016

Rösti s kukuricou

Recept je od Reného Schudela, oceneného švajčiarskeho gastronóma a keďže je tam kukurica, ktorú milujem, nemohla som takéto rösti vynechať.
Suroviny:
1 konzerva kukurice, 600g zemiakov, 1 červená feferónka, 1/2 chili papričky, cca 200g gratinovacieho syra, soľ a čierne mleté korenie, olej k pečeniu
postup:
Kukuricu necháme na sitku odkvapkať, očistené zemiaky a syr nastrúhame na hrubom strúhadle do misy.
Pridáme feferónku a chili pokrájané na kolieska (množstvo podľa chuti), kukuricu, korenie a soľ podľa slanosti syra. Zmiešame.
Na horúcu panvicu s trochou oleja naberáme nie hrubé placky a opekáme ich na miernom ohni z každej strany do červena.
Oleja stačí naozaj máličko, aby placky neboli moc mastné, pretože aj syr je mastný.
Ten sa počas pečenia roztopí a aby sa placky ľahšie obracali, urobte ich skôr menšie.
   Sú vynikajúce samotné a podľa mňa aj ako príloha k menej chuťovo výrazným mäsám, ako napr. parené kuracie prsia, či ryba.

Týmto receptom vám želám šťastlivý nový rok 2016 plný zdravia, pokoja a úspechov, nech sa darí!

Žiadne komentáre: