Inšpirácia z Varechy od šéfkuchára z Wellness hotela v Patinciach.
Moja verzia:
1 konzerva cíceru, 1 veľká nastrúhaná mrkva, 1 surové vajce, 1 nahrubo nastrúhaný syr mozarella, 1 ČLmletej pálivej papriky, štipka oregana, soľ, hrsť ovsených vločiek, 1 PL slnečnicových semienok.
Scedený cícer som ponorným mixérom premenila na kašu, pridala všetko ostatné, dôkladne premiešala a nechala chvíľu stáť.
zatiaľ som zapla rúru na 190°C, plech vyložila papierom na pečenie a potrela ho olejom. Z hmoty som lyžicou ukladala kôpky, sploštila ich a piekla asi 25 minút, okraje už červeneli.
Ako prílohu som robila zemiakovú kašu a dali sme si aj čerstvú zeleninu. Placky sú chutné aj samostatne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára