Pôvodný recept som našla v maďarskom časopise, použili tam aj droždie a cesto zrejme prekladali, ja som to zjednodušila do tejto podoby, kde sa všetko zmieša najľahšie pomocou robota.
Suroviny: 250g polohrubej múky
250g tvarohu
200g masla
1 ČL soli
medvedí cesnak
Zmiesené cesto treba dať odpočinúť prikryté fóliou do chladu na takú polhodinku. Bude sa s ním lepšie pracovať.
Vaľkala som ho na hrúbku pár milimetrov, nie veľmi tenko, aby bolo do čoho zahryznúť. Keďže boli sviatky Veľkej noci, nesmeli chýbať zajačikovia:-) tí sa minuli najskôr, postarala sa o nich malá dcérka:-)) ostatné som pomocou krájača na pizzu rezala na tyčinky.
Putovali na plech vyložený papierom na pečenie a potierala som ich rozšľahaným vajíčkom. Zajace dostali očká z ľanových semienok, kožúšky mali strakaté od medvedieho cesnaku. Tyčinky som posýpala sezamovými, ľanovými a makovými semienkami. Zmestili sa na dva plechy a vkladala som ich do rúry vyhriatej na 200°C
Mali by tam byť okolo 20-25 minút, dajte pozor, aby sa moc neopálili.
Vôňa šíriaca sa z rúry je veľmi vábivá, ak ste hladní, je možné, že vám toho po upečení na plechu veľa neostane:-)
Keby ste medvedí cesnak už nezohnali, môžete ho nahradiť trebárs mladou žihľavou či púpavovými listami. Chuť síce nebude tá pravá, ale užite si jarné vňaťky, kým sa dá.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára