20 dkg mletých orechov Plnka: 125g masla
20 dkg práškového cukru 1-2 PL kyslého džemu
voda podľa potreby
pôvodný recept písal jedno vaječné bielko k spojeniu orechovej hmoty, ale nerada používam surové vajcia k priamej konzumácii, hlavne odkedy mám malé dieťa. Rum som takisto kvôli malej nedala, ale pre dospelých to bude vítaná chuť, s orechami dobrá kombinácia. Na spojenie hmoty potom treba len máličko vody, tú som teda dala miesto bielka. Zmiešanú hmotu som dala na potravinársku fóliu, ktorá bola podložená červenou silikónovou podložkou
Zakryla som ju ďaľším hárkom fólie a pomocou valčeka som hmotu vyvaľkala na hrúbku asi 3mm. Môžete ju nechať aj hrubšiu, potom budete mať menšiu plochu rolády.
Hornú fóliu som potom odstránila.
Plnku som natrela na vyvaľkaný plát.
Teraz môžete roládku trocha s oboch strán postláčať, aby bola kompaktnejšia a pogúľať kvôli forme. Treba ju dať stuhnúť do chladničky aspoň na dve hodinky.
A po stuhnutí už len krájať a ochutnávať... a ochutnávať...a ochutnávať. Je sladučká a plnka s kyselkavou chuťou ju skvele dopĺňa. Rezy sú síce maličké, také pod dva zuby, no z takej maškrty niekomu stačí aj jeden dva-kúsky. Tak nech vám chutí!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára