Jednoduchá na suroviny a rýchla na prípravu je táto sladkosť vhodná najmä pre čokoholikov.
Suroviny: 225g kvalitnej čokolády
60g masla
225g hladkej múky
50g cukru
2 vajcia
1/2 bal. kypriaceho prášku
kryštálový a práškový cukor na obaľovanie
Príprava: Nad parou som roztopila čokoládu spolu s maslom a zmes nechala trochu vychladnúť.
Cukor som vyšľahala s vajcami, pridala vlažnú čokoládu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre všetko premiešala. Hmota je redšia, preto sa dáva do chladu aspoň na 1 hodinku, aby spevnela.
Potom sa z nej poľahky robia guľky veľkosti orecha. Najprv sa obalia v kraštálovom cukre a následne v práškovom. V rúre sa pečením zväčší ich veľkosť a tak pekne popraskajú s krásnou vzorkou vďaka cukru.
Pečú sa na papierom vystlanom plechu nie moc blízko seba v rúre predhriatej na 170°C ( s ventilátorom stačí 150°C) po dobu 20 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára