nedeľa 28. novembra 2021

Čokocrinkles

 Jednoduchá na suroviny a rýchla na prípravu je táto sladkosť vhodná najmä pre čokoholikov.


Suroviny: 225g kvalitnej čokolády
                   60g masla
                  225g hladkej múky
                   50g cukru
                    2 vajcia
                   1/2 bal. kypriaceho prášku
                    kryštálový a práškový cukor na obaľovanie
Príprava: Nad parou som roztopila čokoládu spolu s maslom a zmes nechala trochu vychladnúť.
Cukor som vyšľahala s vajcami, pridala vlažnú čokoládu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre všetko premiešala. Hmota je redšia, preto sa dáva do chladu aspoň na 1 hodinku, aby spevnela.
Potom sa z nej poľahky robia guľky veľkosti orecha. Najprv sa obalia v kraštálovom cukre a následne v práškovom. V rúre sa pečením zväčší ich veľkosť a tak pekne popraskajú s krásnou vzorkou vďaka cukru.

Pečú sa na papierom vystlanom plechu nie moc blízko seba v rúre predhriatej na 170°C ( s ventilátorom stačí 150°C)  po dobu 20 minút.



Žiadne komentáre: