streda 24. júna 2015

Krupicová zeleninová polievka

Túto polievku som objavila prednedávnom a veľmi sme si ju obľúbili. Je veľmi jednoduchá na prípravu. Robievam aj obyčajnú zeleninovú polievku s krupicovými haluškami, tam najprv na tuku opečiem pokrájanú mrkvu a cibuľu, neskôr pridám aj ostatnú zeleninu(petržlen, zeler, zemiak, hrášok), zalejem vriacou vodou, osolím a varím do zmäknutia. V miske zmiešam 7 polievkových lyžíc detskej krupice, soľ a jedno celé vajce. Túto hmotu potom cez haluškáreň hádžem do vriacej polievky. Pridám už len petrlenovú vňať a hotovo.
Dnešná polievka je ešte jednoduchšia. Je to vlastne Bádenská krupicová polievka, len ja do nej nepridávam biele víno, kvôli dcérke. Na slávnostné príležitosti sa hodí s vínom.
Na kúsku masla sa opečie jarná cibuľka pokrájaná na kolieska a mrkva.
pridá sa trocha detskej krupice, aj tá sa opraží a zaleje zeleninovým alebo mäsovým vývarom. Ochucuje sa strúhaným muškátovým orieškom, dodá polievke výbornú chuť. Keď zelenina zmäkne, pridám už len šľahačkovú smotanu, asi deci. Tá polievku správne doladí - zjemní. Svoje urobí aj hrsť pokrájanej čerstvej petržlenovej vňate. Minule som pridala aj kus karfiolu, ktorý sa mi ponevieral v chladničke.



 

Žiadne komentáre: