Inšpirácia z Varechy.
Suroviny:
3 vajcia, 3 PL cukru, 250g mascarpone, 50g tučného tvarohu, 1 PL ovsených otrúb, 1 PL pšeničných klíčkov, 140g hladkej špaldovej múky, 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátov, vanilková aróma
Postup:
Celé vajcia som šľahala elektricky s cukrom asi 5 minút do hustej peny, pridala som tvaroh, mascarpone a vanilkovú arómu a ešte dobre premiešala. Otruby a klíčky som prisypala lyžicou k hmote, odváženú múku som premiešala s práškom do pečiva a pomocou sitka preosiala k pene.
Cesto je skôr hustejšie, ale ešte stále sa dá liať, pomocou lyžice som ho nadávkovala do papierových košíčkov na muffinový plech. Nie úplne doplna, aby cesto mohlo povyrásť.
Ono aj pekne vyskočilo v rúre predhriatej na 180°C, na plechu boli riadne loptičky. Piekla som ich 24 minút. Skúška špajdlou potvrdila, že sú hotové. Po vytiahnutí z rúry spľasli, cesto je jemnejšie.
Karolínka s jedným koláčikom zapózovala, jej sa veľmi páčia všetky papierové košíčky, to je taká dievčenská zábavka. Muffinky sú chuťovo perfektné a veľmi vláčne. Z košíčkov sa vyzliekajú najlepšie po vychladnutí. Ideálne k mlieku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára