piatok 2. januára 2015

Niečo ako úvodník:-)

Posviatkové obdobie je ako stvorené na písanie. Zážitkov, vnemov, vyznaní...Alebo bilancie. Urobiť si taký malý súhrn minulého roka. Darilo sa mi hlavne vo varení a pečení. Získala som uznanie nielen svojej rodiny, ale aj úplne cudzích ľudí vďaka Vareche.sk, portálu o gastronómii.
   Kulinária je jedna z mojich záľub. Je to činnosť, kde sa môžem realizovať, zdokonaľovať, prezentovať. Internetový svet je plný nádherných obrázkov lákavého jedla, receptov od výmyslu sveta, návodov, rád, tipov k úspešnému zvládnutiu prvých aj ďalších krokov v kuchyni, veľa svojich inšpirácií čerpám odtiaľ.
  Pamätám si z detstva maminu starú kuchársku knihu, veľmi rada som v nej listovala. Boli tam už farebné, krásne obrázky, fotky jedál, naaranžované studené misy, dochrumkava upečené kurčatá, žltučké zemiakové prílohy, knedle ako páperko, pestrofarebné miešané šaláty, koláče a zákusky všakovakých tvarov a chutí... Fascinoval ma tento svet. Mama varila vždy výborne, aj keď na veľkolepé servírovanie už nemala toľko času ani chuti, vyčarovala z jedál fantastické chute. Vzťah k vareniu a pečeniu som určite zdedila po nej, je mi dodnes veľkým vzorom.
  A keď svoj život spojíte s človekom, ktorý miluje jedlo a varenie ešte viac ako vy, máte o spoločne trávené skvelé chvíle v kuchyni postarané doživotne:-)